Limon Soslu Haşhaşlı Muhallebi Tarifi
Limon Soslu Haşhaşlı Muhallebi tarifi: Limon Soslu Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limon Soslu Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı haşhaş
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limon sosu için:
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre) (renk vermesi için)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Limon Soslu Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içine süt, nişasta, un, mavi haşhaş ve şekeri koyup güzelce karıştırdıktan sonra kaynatmaya başlayın.
- Muhallebi karışımı koyulaşıp kaynamaya başlayınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırarak altını kapatın.
- Bir tart kalıbını su ile ıslatıp sıcak muhallebiyi üzerine boşaltın.Muhallebiyi soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Limon sosunu hazırlamak için bir sos tenceresinin içine limon suyu, limon rendesi, nişasta, şeker, su ve arzu ederseniz zerdeçalı alıp güzelce karıştırın ve ocakta koyulaşana kadar kaynatın.
- Limon sosu koyulaşıp kaynayınca, içerisine tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi üzerine büyük bir servis tabağı koyarak ters çevirin ve soğumuş limon sosunu üzerine dökün.
- Üzerine limon sosu döktüğünüz muhallebiyi tekrar buzolabına alın ve mümkünse bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.