Limon Soslu Haşhaşlı Krep Tarifi
Limon Soslu Haşhaşlı Krep tarifi: Limon Soslu Haşhaşlı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Haşhaşlı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limon Soslu Haşhaşlı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Limon Kreması için:
- 2 adet limon
- 100 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 gram tereyağ
Krep Hamuru için:
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Limon Soslu Haşhaşlı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Limonları ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Suyunu sıktığınız limonları ve şekeri bir sos tenceresine alıp ocağın üstünde şeker eriyinceye kadar ısıtın.
- Yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın. Şekeri ve limonu ısıttığınız sos tenceresinin içine, yumurtaları yavaşça ekleyin ve kesilmemesi için hızlıca çırpın.
- Yumurtaları ekledikten sonra tencereyi tekrar ocağın üzerine alın ve en kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Tereyağını azar azar ekleyin. Sosunuz koyu bir kıvam alınca ocağın üstünden alın. Ocağın üstünden aldıktan sonra bir kaba aktarın ve mikserle 3-4 dakika çırpıp pürüzsüz bir kıvam aldırın. Soğuması için buzdolabına koyun.
Limon Soslu Haşhaşlı Krep tarifinin püf noktası nedir?
Limon sosunu piştikten sonra 3-4 dakika sürekli karıştırırsanız kabuk bağlamasını önlemiş olursunuz.
Limon Soslu Haşhaşlı Krep tarifi için servis önerisi
Limon sosu, bir kavanozun içine koyup buzdolabında muhafaza edebilir, pastalarınıza sos olarak da kullanabilirsiniz.