Limon Soslu Dereotlu Tavuk Tarifi
Limon Soslu Dereotlu Tavuk tarifi: Limon Soslu Dereotlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Dereotlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limon Soslu Dereotlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bağ kuşkonmaz
Limon Soslu Dereotlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Kuşkonmazların köklerini keselim, sonrasında zeytinyağını tavaya alıp üzerine kuşkonmazları ilave edelim.
- Yarım çay kaşığı tuz ekleyelim ve yumuşayana kadar kızartalım ve kenara alalım.
- Tavuk göğüslerini yıkayıp üzerine çizik atalım. Sonrasında aynı tavanın içerisine tereyağını ekleyip eritelim. Üzerine karabiber ve tuz ekleyelim.
- Tavuklarımızı tavaya alıp altın kahverengi olana kadar kızartalım. üzerine limon kabuğunu ve sarımsağı ilave edelim.
- Sonrasında limonun suyunu ve yarım su bardağı suyu da ekleyip 5 dakika pişirelim.
- En son ince kıyılmış dereotunu da ekleyip 1 dakika daha ocakta tutup altını kapatalım. Afiyet olsun.
Limon Soslu Dereotlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka tavuğa çizik atalım yoksa içi pişmez. Kuşkonmazları kızartırken üzerine rendelenmiş sarımsak ilave edebilirsiniz.