Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limon Soslu Dereotlu Tavuk Tarifi

Limon Soslu Dereotlu Tavuk

Limon Soslu Dereotlu Tavuk Tarifi

Limon Soslu Dereotlu Tavuk tarifi: Limon Soslu Dereotlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Dereotlu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limon Soslu Dereotlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bağ kuşkonmaz

Limon Soslu Dereotlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşkonmazların köklerini keselim, sonrasında zeytinyağını tavaya alıp üzerine kuşkonmazları ilave edelim.
  • Yarım çay kaşığı tuz ekleyelim ve yumuşayana kadar kızartalım ve kenara alalım.
  • Tavuk göğüslerini yıkayıp üzerine çizik atalım. Sonrasında aynı tavanın içerisine tereyağını ekleyip eritelim. Üzerine karabiber ve tuz ekleyelim.
  • Tavuklarımızı tavaya alıp altın kahverengi olana kadar kızartalım. üzerine limon kabuğunu ve sarımsağı ilave edelim.
  • Sonrasında limonun suyunu ve yarım su bardağı suyu da ekleyip 5 dakika pişirelim.
  • En son ince kıyılmış dereotunu da ekleyip 1 dakika daha ocakta tutup altını kapatalım. Afiyet olsun.

Limon Soslu Dereotlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka tavuğa çizik atalım yoksa içi pişmez. Kuşkonmazları kızartırken üzerine rendelenmiş sarımsak ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025