Limon Soslu Cheesecake Tarifi
Limon Soslu Cheesecake tarifi: Limon Soslu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Limon Soslu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1,5 paket tam buğdaylı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
İç malzemesi:
- 500 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Limon Soslu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Toz haline getirdiğimiz bisküvilerimize, erimiş tereyağı ekleyerek bir harç elde ediyoruz.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza alıyor güzelce ezerek tabanını ve yanlarını kaplıyoruz.
- 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirerek soğumaya alıyoruz.
- İç harcı için labne peynir, tos şeker, un, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Soğuyan tabanımıza karışımı dökerek 180 derecelik fırında alt üst açık olacak şekilde 40-45 dakika pişiriyoruz ve 2-6 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Üzeri için kısık ateşte limon suyu, pudra şekeri ve yumurta sarısıyla krema kıvamında akışkan bir sos elde ediyoruz.
- Dolapta dinlendirdiğimiz cheesecakemizin üzerine sosumuzu yayıyoruz. Afiyet olsun.