Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limon Reçeli Tarifi

Limon Reçeli

Limon Reçeli Tarifi

Limon Reçeli tarifi: Limon Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limon Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Limon Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Limonları güzelce yıkayıp sebze soyacağı ile beyaz kısımları limonun üzerinde kalacak şekilde kabuklarını soyun.
  • Limonların üzerinde kalan beyaz kabukları soyarak, limonları portakal gibi dilimlere ayırın.
  • Limon dilimlerini üçe ya da dörde bölecek şekilde doğrayın.
  • Doğradığınız limonların üzerine şekeri ilave ederek bir kenarda bekletin.
  • Şeker ilave ettiğiniz limonların sulanmasını beklerken, soyduğunuz kabukları bir kaba alarak üzerine kaynar su ilave edip 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Bu işlemi üç kez yapın.
  • Sulanan limon-şeker karışımının üzerine suyu ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra doğradığınız kabukları ilave edin.
  • Ocağın ısısını düşürün, ara ara karıştırarak 40 dakika pişirin.
  • 40 dakika sonunda küçük bir kaba az miktarda reçelden koyarak 2-3 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınızda kıvamı yeterince koyulaşmamış olursa 5-10 dakika daha kaynatın.
  • Reçelinizi cam kavanoza doldurarak afiyetle tüketin.

Limon Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Limonun kabuklarını alırken beyaz kısımlarını dahil etmemeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025