Limon Reçeli Tarifi
Limon Reçeli tarifi: Limon Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Limon Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet limon
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 4 adet karanfil
Limon Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Limonlarımızı halka şeklinde doğrayıp büyükçe bir tabağa alıp 1 veya 1.5 saat kadar buzluğa atıyoruz (nedeni kabuklarının buruk acısının gitmesi için).
- Donduktan sonra bir tencereye alıp üzerine şeker ve karanfil atıp tüm gece bu şekilde tencerede bekletiyoruz.
- Reçelimizi kaynatırken üzerine bir çay bardağı su koyup öyle kaynatıyoruz.
- Yarım saat orta ateşte kaynatıyoruz. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun.
- 2-3 dakika bekletin. Çıkardığınızda koyu bir kıvama ulaşmış ise reçel olmuş demek.
- Eğer çok sulu ise biraz daha kaynatmaya devam edin.
- Reçelin kıvamı istenilen koyuluğa geldi ise (ne çok sulu ne de çok koyu olmalı) ocaktan alın. Unutmayın ki reçel soğudukça koyulaşacaktır. Afiyet olsun.
Limon Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresince çok fazla köpükleneceği için bir iki defa köpüğünü almanızda fayda var.