Limon Kremalı Yaz Tatlısı Tarifi
Limon Kremalı Yaz Tatlısı tarifi: Limon Kremalı Yaz Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Kremalı Yaz Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limon Kremalı Yaz Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/3 adet limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
- 1/2 paket krem şanti
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
- 1/2 paket krem şanti
Kalıbı yağlamak için:
Süslemek için:
- 1 avuç çilek (dilimlenmiş)
- 1 avuç böğürtlen
- 1 avuç ananas (dilimlenmiş)
- 1 avuç şeftali (dilimlenmiş)
Limon Kremalı Yaz Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tatlının keki için yumurta ve şekeri çırpıcı ile krema halini alana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Rendelenmiş limon kabuklarını çok az şekere bulayıp bıçakla biraz üstünden geçerek aromasının iyice çıkmasını sağlayın.
- Un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve limon rendesini ekleyip karıştırın.
- Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
- Krema için vanilin hariç tüm malzemeleri ocakta kaynayıncaya kadar karıştırın. (Keke eklemeden önce limon rendesine yaptığınız işlemin aynısını burda da yapabilirsiniz.)
- Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin ve soğuması için kenarda bekletin.
- Kremşanti için çırpıcı ile soğuk sütü kıvam alıncaya kadar çırpıp dolapta bekletin.
- Muhallebi soğuyunca krem şanti ile çırpıcı yardımıyla karıştırıp, soğuyan kekin üzerine yayın.
- Dolapta bir gece beklettikten sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limon Kremalı Yaz Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiye kaynadıktan sonra kıvamı ve lezzeti için 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Krem şanti yerine yarım paket labne de kullanabilirsiniz. Biz bu kez çilek, böğürtlen, ananas ve şeftaliyle süsledik. Siz dilediğiniz meyvelerle de süsleyebilirsiniz.