Limon Kremalı Fırın Tatlısı Tarifi
Limon Kremalı Fırın Tatlısı tarifi: Limon Kremalı Fırın Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Kremalı Fırın Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limon Kremalı Fırın Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Limon Kreması İçin:
- 3 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 4 adet limonun suyu (125 ml.)
- 4 adet yumurta sarısı (küçük boy)
- 75 gram tereyağı
Keki İçin:
- 110 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 2 adet yumurta
- 100 gram un
- 100 gram pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limon Kremalı Fırın Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Limon kremasını hazırlamak için; 3 adet limonun kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya özen göstererek, güzelce rendeleyelim. Yarım su bardağı toz şekeri de rondonun içerisine ilave edip şeker, limon sarısı rengini alana dek rondodan geçirelim.
- Ocağa içi 1 su bardağı su dolu sos tenceresini koyalım ve su kaynadıktan sonra altını kısalım. Üzerine karıştırma kasesini oturtup limon suyunu içerisine ekleyelim. Rondodan geçirdiğimiz limon kabuklu toz şekeri de üzerine ilave edelim.
- Yumurta sarıları ve yarım çay kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra hiç bırakmadan, sürekli olarak 10 dakika boyunca karıştıralım.
- 10 dakika sonunda ısınmış olan karışımı kenara alıp 75 gram küp doğranmış tereyağını azar azar ekleyerek karışıma yedirelim.
- Ardından tekrar ocağa alıp 20 dakika karıştırarak pişirdikten sonra kıvamına bakalım. Karışım hafif koyulaşmış ve karıştırdığınız kaşık veya spatulada kalıyorsa limon kremanız hazır demektir. Oda sıcaklığına geldikten sonra bir kavanoza koyup buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
- Keki hazırlamak için; bir kaseye tereyağı, yumurta, un, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve vanilya özütü ekleyip mikserle çırpın.
- Üzerine limon kabuklarını rendeleyin ve karştırıp fırın kasesine aktarın.
- Hazırladığımız limon kremasını üzerine 2 yemek kaşığı kadar ekleyip karıştırın ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek 20 dakika pişirin.
- Üzerine çırpılmış krema ve biraz daha limon kreması ilave ederek servis edin. Afiyet olsun!