Limon Kabuğu Reçeli Tarifi
Limon Kabuğu Reçeli tarifi: Limon Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Limon Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet limon
- 1/2 çay kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Limon Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Limonları güzelce yıkayın ve kabuklarını beyaz kısımlarına denk gelmemesine özen göstererek güzelce rendeleyin.
- Rendelediğiniz limonlardan iki tanesinin beyaz dış kısımlarını soyun. Ardından bıçak yardımıyla çizikler atın.
- Ardından limon kabuklarını ve kabuklarını soyuduğunuz limonu bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı kadar su ilave ederek bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün kabuklar ve limon yumuşayana kadar güzelce kaynatın. (Yaklaşık 15-20 dakika)
- Ardından limonları içinden çıkarın. Ortadan ikiye bölüp sadece iç kısmını bir kenara ayırın. Pişen limon kabuklarını suyun içinden çıkarıp fazla sularını süzdürün.
- Bir tencerenin içerisine pişen limon kabuklarını, limon içini, toz şeker ve limon tuzunu aktarın. Üzerine 2 su bardağı da su ilave edin.
- Reçel suyunu çekip, şeker içinde güzelce eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kavanoza aktararak muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman afiyetle tüketebilirsiniz.
Limon Kabuğu Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
İçine limon tuzu ilave ederek daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Limon kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin.