Limon Jöleli Muhallebi Tarifi
Limon Jöleli Muhallebi tarifi: Limon Jöleli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Jöleli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limon Jöleli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Limon Jölesi İçin:
- 3 adet büyük boy limon
- 1 küçük çay bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Muhallebisi İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket krem şanti
Limon Jöleli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Süt, un, nişasta bir tencereye alınır ve çırpma teli ile iyice karıştırılır. Ocağın altı yakılıp, pişirmeye başlanır. Pişme esnasında topaklanmaması ve dibinin tutmaması için sürekli çırpma teli ile karıştırılır.
- Fokurdamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır ve ilk sıcağına şeker ilave edilerek iyice çırpılır. Muhallebi ılınınca vanilin ve krem şanti eklenerek iyice çırpılır.
- Ayrı bir tencerede limon suyu, az bir su ile açılmış nişasta, su ve şeker eklenerek iyice çırpılır. Ocağın altı açılarak pişirme işlemine başlanır. Pişirme sırasında sürekli çırpılır. (Silikon kaba aktarılacağı için hafif katı formda bir jöle olmalı.)
- Pişen jöle hafif ıslatılan silikon bir kapa dökülür ve buzlukta 10 dakika dondurulur.
- Donan jölenin üzerine muhallebisi dökülür ve yaklaşık 20 dakika buzlukta dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen tatlımız bir servis tabağına ters çevrilir ve mevsim meyveleri ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Limon Jöleli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebi de jöle de cıvık kıvamlı olmaması gerekir. Hafif katı formda olursa silikon kalıptan ters çevirdiğimizde akma olmaz. Ancak kuplarda servis etmek istiyorsanız arzu ettiğiniz kıvamda pişirebilirsiniz.