Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limon Dolgulu Kurabiye Tarifi

Limon Dolgulu Kurabiye

Limon Dolgulu Kurabiye Tarifi

Limon Dolgulu Kurabiye tarifi: Limon Dolgulu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Dolgulu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limon Dolgulu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye hamuru için:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 -2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Limon dolgusu için:

  • 3 adet limonun suyu (yaklaşık 1 çay bardağı)
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3, - 3,5 yemek kaşığı nişasta

Limon Dolgulu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Kurabiye hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın.
  • Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • O sırada limon dolgusunu hazırlayın. Limon suyu ve toz şekeri bir sos tenceresinin içerisine alın.
  • Şeker hafif eriyince içerisine nişasta ve limon kabuklarını ilave edin. Karıştırarak hafif koyu kıvamlı bir hal almasını sağlayın.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Düz bir tabağa yayın ve üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru birkaç bezeye ayırın. Bezeleri 1 cm kalığında olacak şekilde hafif unlanmış bir tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın.
  • Hamuru çay bardağı ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla keserek yuvarlak parçalar elde edin. Ortalarına limon dolgusundan 1 çay kaşığı kadar koyun ve elinizle dikkatli bir şekilde yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-12 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Kurabiyeleriniz kızarmadan fırından alın.
  • Kurabiyelerinizi oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025