Limon Dolgulu Kurabiye Tarifi
Limon Dolgulu Kurabiye tarifi: Limon Dolgulu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Dolgulu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Limon Dolgulu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 -2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Limon dolgusu için:
- 3 adet limonun suyu (yaklaşık 1 çay bardağı)
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3, - 3,5 yemek kaşığı nişasta
Limon Dolgulu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiye hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- O sırada limon dolgusunu hazırlayın. Limon suyu ve toz şekeri bir sos tenceresinin içerisine alın.
- Şeker hafif eriyince içerisine nişasta ve limon kabuklarını ilave edin. Karıştırarak hafif koyu kıvamlı bir hal almasını sağlayın.
- Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Düz bir tabağa yayın ve üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru birkaç bezeye ayırın. Bezeleri 1 cm kalığında olacak şekilde hafif unlanmış bir tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın.
- Hamuru çay bardağı ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla keserek yuvarlak parçalar elde edin. Ortalarına limon dolgusundan 1 çay kaşığı kadar koyun ve elinizle dikkatli bir şekilde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-12 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Kurabiyeleriniz kızarmadan fırından alın.
- Kurabiyelerinizi oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!