Limon Dolgulu Cupcake Tarifi
Limon Dolgulu Cupcake tarifi: Limon Dolgulu Cupcake için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Dolgulu Cupcake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Limon Dolgulu Cupcake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 170 gram toz şeker (1 su bardağı)
- 3 adet orta boy yumurta
- 100 ml. kefir
- 50 ml. ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 220 gram un (2 su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Limon dolgusu için:
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 150 ml. su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Kreması için:
- 1 paket toz krem şanti
- 100 ml. soğuk süt
Süsleme için:
- 1-2 dilim limon
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Limon Dolgulu Cupcake tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar ve toz şeker yumurtaların rengi açılana kadar çırpılır. Kefir, yağ, limon suyu, mavi haşhaş ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve tuz elenerek eklenir, karıştırılır. Kek karışımı cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırılır.
- Önceden alt-üst kademede 180 dereceye ısıtılan fırında 10-15 dakika pişirilir. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Keklere batırılan kürdan temiz çıkarsa (üzerinde birkaç kırıntı olabilir) pişmiş demektir. Cupcakeler soğumaya bırakılır.
Limon Dolgulu Cupcake tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.Kek karışımı cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırılır.