Limon Aromalı Şekerpare Tarifi
Limon Aromalı Şekerpare tarifi: Limon Aromalı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Aromalı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Limon Aromalı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram margarin
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 2 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 adet limon suyu
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Limon Aromalı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynaması için ocağa alıyoruz. Hafif kaynatıktan sonra limon suyu ekleyip bir taşım daha kaybatıp soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kaba,oda sıcaklığında olan tereyağını,pudra şekerini,irmiği,vanilyayı ve yumurtaları ekleyip alıp güzelce karıştırın.
- Daha sonra bir elek yardımı ile karbonat,kabartmatozu ve unu limon kabuğu ve suyunu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve dilediğiniz şekli verin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp bir çatal yardımıyla çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst kızaracak şekilde pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şerbetini ekleyip ister toz Antep fıstığı, ister Hindistan cevizi ekleyip 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!