Limon Aromalı Alman Pastası Tarifi
Limon Aromalı Alman Pastası tarifi: Limon Aromalı Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Aromalı Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limon Aromalı Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 3 çay bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 paket vanilya
Limon Aromalı Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak pastamıza kremayı yaparak başlıyoruz.
- Malzemeleri tencere koyup sürekli karıştırarak göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan indirip derin ve geniş bir kapta soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerinin kurumaması için streç ile kapatabilirsiniz veya arada kaşık ile karıştırabilirsiniz.
- Keki için, yumurta ve şekeri rengi dönüp köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, limon kabuğu ilave ediyoruz.
- Eleğin içine koyduğumuz unumuzun içine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kek harcına eliyoruz.
- Kekimizi, altını yağlayıp un döktükten sonra sağa sola çevirip fazlasını aldıktan sonra yuvarlak borcama veya kelepçeli kek kalıbına alıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 165 derece fırında 20 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Soğuyan kekimizi servis edeceğimiz kaba almadan önce, ortadan ikiye kesip alt kısmını servis kabına alıp kremayı yayıyoruz. Üstünü kapatıyoruz.
- 3 saat beklettikten sonra pudra şekeri serpip, mevsim meyveleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.