Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Leziz Şekerpare Tarifi

Leziz Şekerpare

Leziz Şekerpare Tarifi

Leziz Şekerpare tarifi: Leziz Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Leziz Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Leziz Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hamuru İçin:

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 paket un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 avuç fındık (arzuya göre badem) (üzeri için)

Leziz Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  • 5 dakika kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon damlatıp bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Şerbetimizi ılıması için kenara alıyoruz. (şerbet oda sıcaklığına gelecek)
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini, irmiği ve vanilyayı iyice karıştırıyoruz.
  • Ardından unu ve kabartma eleyerek kontrollü bir şekilde hamurumuzu yoğuruyoruz. (yumuşak bir hamur olacak)
  • Hamuru iki ye bölüp bir parçasını şekillendirip tepsiye diziyoruz.
  • Ardından kalan parçayı kakao ile tekrar yoğuruyoruz. (kakao miktarını zevkinize göre koyabilirsiniz.)
  • Kakaolu hamurlarımızı yuvarlak şekiller verip tepsimize diziyoruz. Fındık veya bademleri elimizle bastırarak ortalarına yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Son olarak fırından çıkardığımız şekerparelerin üzerine oda sıcaklığına gelmiş şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun.

Leziz Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Şerbetin sıcak olmamasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025