Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Leziz Güllaç Tarifi

Leziz Güllaç

Leziz Güllaç Tarifi

Leziz Güllaç tarifi: Leziz Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Leziz Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Leziz Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Leziz Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • ilk önce tencerenize süt ve şekeri alın bir karıştırın.
  • Sonra altını yakıp kaynatın çok kaynatmaya gerek yok 2-3 dakika kaynasa yeter şeker erisin.
  • Kaynayan süt serbetinizi soğumaya bırakın. Eğer ki sıcak dökerseniz, güllacınız hamur olur. Ilık olmalı parmağınızı batırdığınızda yakmayacak.
  • Güllacın bir yaprağını tepsiye dizin.
  • Üzerine 2 kepce kadar süt dökün sonra tekrardan güllaç yaprağı serin ve sütten dökün.
  • Yaprakların yarısına kadar bu işlemi uyguladıktan sonra fındık, fıstık,ceviz neyi serpmek istiyorsanız serpin. Bol olursa daha güzel olur.
  • Sonra tekrar kuruyemişinizin üstüne güllaç yaprağı koyun ve süt ile ıslatın bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Yapraklar bitince dinlenmeye alın. 1 2 saat yeterli güllaçlar sütü çeksin. Sonra dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Leziz Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Süt şerbeti ılık olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025