Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Leziz Açma Tarifi

Leziz Açma

Leziz Açma Tarifi

Leziz Açma tarifi: Leziz Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Leziz Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Leziz Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 mililitre su
  • 200 mililitre sıvı yağ
  • 250 mililitre ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2-2,5 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un

Leziz Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Su, süt, sıvı yağ, şeker ve instant maya bir kabın içinde biraz karıştırılır.
  • Mahlep ve un hamura yavaş yavaş eklenir. Hamur yavaş yavaş toplanmaya başladığında tuz ilave edilir. Yoğurmaya devam edilir.
  • Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alan hamur yaklaşık 20-30 dakika dinlendirilir.
  • Mayalanan hamur, önce iki eşit parçaya bölünür ve iri bir ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • 3 beze silindir şeklinde yuvarlayarak uzatılır.
  • Daha sonra saç örgüsü şekli verilir.
  • Yan şekilde tutarak örgünün uçları birbirine bastırılır.
  • yavaşça üst kısmından tutarak şekil kenarlara doğru açılır. Hamura istenilen şekil verildikten sonra, üzerine yumurta sürülür.
  • Bu şekilde yaklaşık 20 dakika mayalandırılır.
  • Mayalandırdıktan sonra 180 derecede 20 dakika pişirilir. ( Fırınınıza göre süre değişebilir. ) Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025