Leziz Açma Tarifi
Leziz Açma tarifi: Leziz Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Leziz Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet büyük boy
Leziz Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 mililitre su
- 200 mililitre sıvı yağ
- 250 mililitre ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2-2,5 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
Leziz Açma tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, sıvı yağ, şeker ve instant maya bir kabın içinde biraz karıştırılır.
- Mahlep ve un hamura yavaş yavaş eklenir. Hamur yavaş yavaş toplanmaya başladığında tuz ilave edilir. Yoğurmaya devam edilir.
- Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alan hamur yaklaşık 20-30 dakika dinlendirilir.
- Mayalanan hamur, önce iki eşit parçaya bölünür ve iri bir ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
- 3 beze silindir şeklinde yuvarlayarak uzatılır.
- Daha sonra saç örgüsü şekli verilir.
- Yan şekilde tutarak örgünün uçları birbirine bastırılır.
- yavaşça üst kısmından tutarak şekil kenarlara doğru açılır. Hamura istenilen şekil verildikten sonra, üzerine yumurta sürülür.
- Bu şekilde yaklaşık 20 dakika mayalandırılır.
- Mayalandırdıktan sonra 180 derecede 20 dakika pişirilir. ( Fırınınıza göre süre değişebilir. ) Afiyet olsun.