Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Levzine Tarifi

Levzine

Levzine Tarifi

Levzine tarifi: Levzine için gerekli malzemeler nelerdir? Levzine nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Levzine yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram toz badem
  • 200 gram toz şeker
  • 20 gram tahin
  • 20 gram tereyağı
  • 30 ml. su
  • 20 gram dövülmüş badem içi

Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 20 gram toz antep fıstığı

Levzine tarifi nasıl yapılır?

  • Toz badem ve toz şekeri sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.
  • Sonrasında tereyağı eklediğiniz helva karışımı renk almaya başladığında dövülmüş badem içi, tahin ve suyu katın.
  • Tane tane olana ve suyunu çekene kadar helva karışımını kavurmayı sürdürün.
  • Tabanını tereyağıyla yağlayıp, toz şeker serptiğiniz tepsiye helva karışımını boşaltın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra kıvam alması için helvayı oda ısısında ya da buzdolabında soğutun.
  • Bir kalıp yardımıyla şekil verdiğiniz helvayı servis tabaklarına alın. Toz Antep fıstığıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Levzine tarifinin püf noktası nedir?

Tane tane olması ve renginin koyu olması için kısık ateşte sürekli karıştırarak helvayı kavurmalısınız.

Levzine tarifi için servis önerisi

Yağsız tavada kavurduğunuz badem içlerine tatlının servisinde yer verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025