Levrek Marin Tarifi
Levrek Marin tarifi: Levrek Marin için gerekli malzemeler nelerdir? Levrek Marin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Levrek Marin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet levrek fileto
- 1,5 adet lime suyu (yoksa limon)
- 1 adet lime kabuğunun rendesi
- 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakal suyu
- 1 yemek kaşığı taneli hardal
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı
Levrek Marin tarifi nasıl yapılır?
- Levrekleri derisiz fileto olarak alın. Kılçıklarını temizleyin. Uzun ince doğrayın.
- Soğanı ince uzun doğrayın ve bolca tuz ile ovalayın. Üzerine bol soğuk su ilave edip 1 saat bekletin. Yıkayıp soğanı süzün.
- Sos için lime ve portakal suyunu, hardal ve zeytinyağını, kabukları, tuz ve şekeri karıştırın.
- Sosun mutlaka tadına bakın damak zevkinize daha fazla asit, tuz veya şeker gerekirse ilave edin.
- Levreklere sosu dökün. Soğan, tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edip 1 gece buzdolabında kapağı kapalı kapta marine edin.
- Servisten önce sosun yarısını süzün. Levrekleri uzun ince kesin. Çok sulu sevenler varsa süzme yenilir. Taze nane ve kapari ile servis edin. Afiyet olsun.