Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Levrek Marin Tarifi

Levrek Marin

Levrek Marin Tarifi

Levrek Marin tarifi: Levrek Marin için gerekli malzemeler nelerdir? Levrek Marin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Levrek Marin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram levrek fileto
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Levrek Marin tarifi nasıl yapılır?

  • Fileto yapılan levrek, parmak şeklinde yan yan dilimlenir. Soğan piyazlık olarak kesilip tuz ile ovulur. Soğuk suda biraz bekletilip suyu süzülür.
  • Bir kaba hardal, limon suyu, portakal suyu ve rendelenmiş kabuklar alınır. Yavaşça zeytinyağı da eklenip iyice karıştırılır.
  • Bir miktar tuz ve karabiber eklenip, balıkların üzerine dökülüp karıştırılır. Sosun, balığın her yerini kapladığına emin olun.
  • Ağzını kapatıp buzdolabında 3 saat beklettim, isterseniz daha fazla bekletebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Marin tarifinin püf noktası nedir?

Balıkların üstünü geçecek kadar sosunuzun olmasına dikkat edin. Asit, balığı pişirecektir kesinlikle çiğ kalmıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025