Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Levrek Buğulama Tarifi

Levrek Buğulama

Levrek Buğulama Tarifi

Levrek Buğulama tarifi: Levrek Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Levrek Buğulama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Levrek Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet levrek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servis için:

  • 1 adet limon
  • 6-7 dal roka

Levrek Buğulama tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru soğanı yarım halka şeklinde ince ince doğrayın, sarımsakları da ince ince doğrayın.
  • Balıkları bir miktar zeytinyağıyla hafifçe yağlayın ve üstlerine, her iki tarafını da çevirerek tuz ve karabiber serpin.
  • Doğradığınız soğan ve sarımsakları balıkların karnına doldurun ve balıkları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Defne yapraklarını da balıkların karnına yerleştirin.
  • Patates, havuç ve domatesleri dilim dlim doğrayın, fırın kabına aldığınız balıkların üstüne serpiştirin.
  • Üstlerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri tuzlayın.
  • Fırın kabının üstünü hiç hava almayacak şekilde pişirme kağıdı ile güzelce kaplayın. Pişirme kağıdının kenarlarını fırın kabına güzelce bastırın ki hava almasın.
  • Fırın kabınızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişirme süresinin sonunda kabı fırından alın ve üstündeki pişirme kağıdını dikkatlice kaldırın. Balıklar güzelce pişmiş ve lezzetli sularını salmış olacaklar.
  • Balıkları bir servis tabağına alın, patates, havuç ve domatesleri tabağın kenarına yerleştirin.
  • Dilimlenmiş limon ve roka yapraklarıyla da süsleyerek sıcak olarak servis edin.

Levrek Buğulama tarifinin püf noktası nedir?

Defne yaprağı balık pişirirken rahatsız edici bir koku oluşmasını engeller. Tüm balık yemeklerinde kullanabilirsiniz. Balık kokusunu daha da bastırmak isterseniz, balığı fırına verirken tepsinin kenarına bir dilim limon yerleştirin, böylece fırındaki ısının etkisiyle limon kokusu etrafa hakim olacaktır. Balığın en yağlı kısmı baş kısmı olduğundan dolayı, balığı başıyla brilikte pişirmek daha lezzetli bir balık elde etmenizi sağlar, dilerseniz servisten önce baş kısmını keserek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025