Levrek Buğulama Tarifi
Levrek Buğulama tarifi: Levrek Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Levrek Buğulama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Levrek Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Balık Suyu İçin:
- 1 adet levreğin kafası ve kemikli kısımları
- 3 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 4 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Buğulama İçin:
- 2 adet levrek fileto
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan
- 2 adet orta boy patates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet sivri biber
- 1 tatl kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet limon
Levrek Buğulama tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak, balıkçınızdan fileto olarak almadıysanız levreği ortadan keserek fileto çıkarın. Tüm kılçıklarını elinizle ya da balık cımbızınız varsa onunla çıkarın.
- Filetoların derilerini de çıkarın ve 3-4 parça olacak şekilde kesin.
- Balık suyu için bir tencereye balığın kafasını ve kemikli kısımlarını koyun.
- Soğanı, defne yaprağını, karabiberi, tuzu ve suyu ekleyip en az yarım saat kadar pişirin. Balık suyu olduktan sonra süzgeçle süzüp kenarda bekletin.
- Bir tavaya zeytinyağını döküp yarım ay şeklinde kestiğiniz soğanları ekleyin. Minik doğradığınız sarımsakları ve yine yarım ay şeklinde kestiğiniz patatesleri ekleyip kavurun.
- Biberi ve domatesleri de yemeklik doğrayın. Salçayı ekleyip karıştırın. Biberleri, domatesleri ve baharatları da ekleyip ağzını kapatarak biraz pişmelerini bekleyin.
- Bir tepsiye ilk olarak hazırladığınız sebzelerin hepsini dökün. Üzerine levrekleri yerleştirin.
- Balık suyunu ekleyin ve tereyağı parçalarını da ekleyip üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Levrek Buğulama tarifinin püf noktası nedir?
Folyoyu açarken dikkat edin, buhardan elinizi yakmayın.