Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Levrek Buğulama Tarifi

Levrek Buğulama

Levrek Buğulama Tarifi

Levrek Buğulama tarifi: Levrek Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Levrek Buğulama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Levrek Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Balık Suyu İçin:

  • 1 adet levreğin kafası ve kemikli kısımları
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Buğulama İçin:

  • 2 adet levrek fileto
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 tatl kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon

Levrek Buğulama tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak, balıkçınızdan fileto olarak almadıysanız levreği ortadan keserek fileto çıkarın. Tüm kılçıklarını elinizle ya da balık cımbızınız varsa onunla çıkarın.
  • Filetoların derilerini de çıkarın ve 3-4 parça olacak şekilde kesin.
  • Balık suyu için bir tencereye balığın kafasını ve kemikli kısımlarını koyun.
  • Soğanı, defne yaprağını, karabiberi, tuzu ve suyu ekleyip en az yarım saat kadar pişirin. Balık suyu olduktan sonra süzgeçle süzüp kenarda bekletin.
  • Bir tavaya zeytinyağını döküp yarım ay şeklinde kestiğiniz soğanları ekleyin. Minik doğradığınız sarımsakları ve yine yarım ay şeklinde kestiğiniz patatesleri ekleyip kavurun.
  • Biberi ve domatesleri de yemeklik doğrayın. Salçayı ekleyip karıştırın. Biberleri, domatesleri ve baharatları da ekleyip ağzını kapatarak biraz pişmelerini bekleyin.
  • Bir tepsiye ilk olarak hazırladığınız sebzelerin hepsini dökün. Üzerine levrekleri yerleştirin.
  • Balık suyunu ekleyin ve tereyağı parçalarını da ekleyip üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Levrek Buğulama tarifinin püf noktası nedir?

Folyoyu açarken dikkat edin, buhardan elinizi yakmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025