Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Leopar Poğaça Tarifi

Leopar Poğaça

Leopar Poğaça Tarifi

Leopar Poğaça tarifi: Leopar Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Leopar Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 su bardağı pirinç unu

Leopar Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için süt, maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve suyu karıştırın. Azar azar unu ekleyip karıştırın. Kıvam aldığında hafifçe yoğurmaya başlayın.
  • Hamurun üstünü örtün ve ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta üzeri için pirinç unu, maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve suyu telle çırpın. Kenara alın.
  • Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Üstü için hazırladığınız pirinç unlu karışımı, her poğaçaya bir kaşık olacak şekilde üstlerine paylaştırın. Kenarlarından akmamasına özen gösterin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında, 20 dakika kontrollü olarak pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025