Leopar Poğaça Tarifi
Leopar Poğaça tarifi: Leopar Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
18 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Leopar Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 su bardağı pirinç unu
Leopar Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için süt, maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve suyu karıştırın. Azar azar unu ekleyip karıştırın. Kıvam aldığında hafifçe yoğurmaya başlayın.
- Hamurun üstünü örtün ve ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Ayrı bir kapta üzeri için pirinç unu, maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve suyu telle çırpın. Kenara alın.
- Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Üstü için hazırladığınız pirinç unlu karışımı, her poğaçaya bir kaşık olacak şekilde üstlerine paylaştırın. Kenarlarından akmamasına özen gösterin.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında, 20 dakika kontrollü olarak pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!