Leopar Poğaça Tarifi
Leopar Poğaça tarifi: Leopar Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Leopar Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Leopar Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle süt, şeker ve mayayı yoğurma kabımızın içinde karıştırıyoruz.
- Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyor, tuzunu ve unu (eleyerek) ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra leopar görüntüsünü vermek için üst malzemesini hazırlıyoruz.
- Üstü için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyup iyice karıştırıyor kek hamuru kıvamında bir karışım elde ediyoruz. (çok sulu olmamalı yoksa hamurların üzerinde durmaz hepsi tepsiye akar).
- Hamurlara yuvarlak şekil verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Hazırladığımız karışımı yarım santim kalınlığında üzerilerine yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- 20 adet poğaça çıkıyor. Bu nedenle 2 tepside pişirin poğaçalar birbirlerine deyip sekli bozulmasın. Afiyet olsun.
Leopar Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
1. tepsinin pişmesine yakin 2. tepsiyi hazırlayın. Çünkü puf puf kabaran bir hamur olduğu için 1. tepsi pişerken diğeri çok kabarır ve üzerinde çatlamalar oluşur. İstediğimiz leopar görüntüsünü veremeyiz. İstediğiniz iç harçla veya sade yapabilirsiniz. Ben kıymalı harç kullandım.