Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Leopar Poğaça Tarifi

Leopar Poğaça

Leopar Poğaça Tarifi

Leopar Poğaça tarifi: Leopar Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Leopar Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4,5-5 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su (katı olursa kıvam alana kadar ekleyebilirsiniz)

Leopar Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz, 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz ve yuvarlıyoruz, tepsiye diziyoruz.
  • Sosu için malzemeleri karıştırıp hamurun üzerine kaşıkla yavaşça döküp her yerine gelecek şekilde sürüyoruz, kıvamlı olacak. 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz. Afiyet olsun.

Leopar Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Fırınınız önceden ısıtılması çok önemli. Poğaçanın üzerinin leopar şeklinde olması için kullandığınız sosun sulu değil kıvamlı olmasına dikkat edin. Fırından çıktıktan sonra üzerini bir örtü yardımıyla örtüp biraz dinlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025