Leopar Kurabiye Tarifi
Leopar Kurabiye tarifi: Leopar Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Leopar Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3-4 su bardağı un
Leopar Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kakao hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabında yoğurun. Hafif bir cıvık hamurken, hamurun yarısını ayırın. Fazla olan hamur beyaz olacak, geri kalan hamuru ise ikiye bölün.
- Yarısına bir tatlı kaşığı kadar kakao, diğer yarısına ise 1,5-2 yemek kaşı kadar kakao döküp, her ikisini de yoğurun.
- Unu yumuşaklığına göre ayarlayıp, ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde cıvık olan tüm hamurları un ile güzelce yoğurup, kurabiye hamuru elde edin.
- Sonuç olarak elinizde 3 farklı hamur olacak. Biri beyaz, biri açık kahverengi diğeri ise siyah renkli olacak.
- Açık kahverengi olan hamuru tezgahınızda elinizle rulo haline getirin. Siyah olanı ise merdane yardımı ile açın ama sakın un koymayın, renginin açılmasını sağlar.
- Açmış olduğunuz siyah hamurun içerisine ruloyu koyun ve sarın. 1 parmak genişliğinde yuvarlak dilimler kesin ve elde ettiğiniz dilimleri de ortadan ikiye kesin.
- Beyaz hamuru olabildiğine açın ve üzerine dilimleri rastgele dağıtın, üzerinden merdane ile geçerek, beyaz hamura yapışmalarını sağlayın.
- Elde edilen leopar desenli hamurdan bardak ile yuvarlak dilimler elde edin.
Leopar Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz hazırladığınız kurabiye hamurunu bir gece dolapta dinlendirebilir daha kıyır kıyır olmasını sağlayabilirsiniz. Kurabiye hamurunu henüz cıvık bir haldeyken iki eşit parçaya ayırmayı ihmal etmeyin.