Leopar Kurabiye Tarifi
Leopar Kurabiye tarifi: Leopar Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Leopar Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 gram tereyağı
- 75 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 çay bardağı un
- 3 tatlı kaşığı kakao
Leopar Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Önce oda ısısındaki yağları kaba doğrayıp üzerine yumurta sarısını ve pudra şekerini ilave ettikten sonra yağlar gözden kaybolana kadar elimizle karıştırıyoruz.
- Daha sonra vanilya ve unu ekliyoruz, unu kontrollü ekleyelim ki hamur bir anda katılaşmasın.
- Hamurdan iki parça ayırıp iki farklı kasede birine 1 silme tatlı kaşığı diğerine de 2 tatlı kaşığı kakao ekleyelim.
- Hamurun kakao girince fazla sertleşmemesi için 1 tatlı kaşığı süt eklenebilir ikisine de ayrı ayrı.
- Kurabiye hamurları ele yapışmayana kadar un ile yoğrulduktan sonra büyük sade parçayı biraz açalım. Sonra koyu hamurdan yuvarlak parçalar koparıp beyaz parçanın üzerine koyalım.
- Açık kakaolu parçayı da koyu olanın üzerine yapıştıralım. Tüm hamur bu şekilde bitince üzerine yağlı kağıt koyup açalım, açtığımız hamuru da çay bardağı yardımıyla kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Leopar Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamura kesinlikle yumurta akı karıştırmayın. Normalde 125 gram tereyağı ile yapılan bir hamur ama ben biraz paket yağ karıştırarak biraz daha ekonomik hale getirmek istedim. Kalan karışık renkli hamurları da yeniden yoğurup farklı şekiller verebilirsiniz.