Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Leopar Desenli Tatlı Ekmek Tarifi

Leopar Desenli Tatlı Ekmek

Leopar Desenli Tatlı Ekmek Tarifi

Leopar Desenli Tatlı Ekmek tarifi: Leopar Desenli Tatlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Desenli Tatlı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Leopar Desenli Tatlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı laktozsuz süt
  • 8 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı (3 tatlı kaşığı fazla) ham kakao
  • 1 yemek kaşığı bitter damla çikolata
  • 1 adet muz
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi

Leopar Desenli Tatlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ılıtın. Mısır nişastasını ekleyip çözünceye kadar karıştırın. Maya ve 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekerini ekleyip karıştırın. 8-10 dakika köpüklenene kadar bekletin.
  • Hindistan cevizi yağı ve şekerini, tuzu, vanilyayı ve portakal kabuğunu da maya karışımına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Yumuşak, pürüzsüz ve yapışkan bir hamur olmalı.
  • 10 dakika bezin altında dinlendirin. 6-8 dakika kadar tekrar yoğurun. Küçük bir hamur parçası kopartın, parmaklarınızla gerin. Pencere bölmesi testi, hamurun hazırlığını gösterecektir.
  • Yırtılma görürseniz, test düzgün sonuç verene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca unladığınız bir yüzeye çıkartın ve ikiye bölün.
  • Bir parçayı çok az unlayın, streç filme sarın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Öbür yarıyı, iki eşit parçaya bölün. Bir kısmı bitter, diğerini daha hafif çikolatalı yapacağız.
  • Bitter için 3 yemek kaşığı ham kakao tozunu ve 2 yemek kaşığı ılık sütü karıştırın. Hamuru da kaseye koyun ve iyice yoğurun.
  • Hafif çikolatalı için 2 tatlı kaşığı ham kakao tozu ve 1 yemek kaşığı ılık sütü karıştırın. Hamuru da kaseye alın ve iyice yoğurun.
  • Elde ettiğiniz iki hamuru da ayrı ayrı streç filme sarıp (60-90 dakika kadar) buzdolabında dinlendirin.
  • 3 hamur topunu da dolaptan çıkartın, ayrı ayrı hepsini yedişer eşit parçalara bölün. 21 adet hamur elde edin.
  • Hafif çikolatalı olanları sosis şeklinde, silindir yuvarlayın. Bitterlileri düz oval olacak şekilde oklavayla açın. Silindirleri, düzlenmiş bitterlilerin ortasına koyup sarın.
  • Beyaz hamurları da açın, oluşturduğunuz 2 katlı silindirleri hamurların ortalarına yerleştirip tekrar sarın. En dışta beyaz, ortada bitter ve merkezde hafif çikolatalı katman elde edin.
  • Toplamda 7 adet silindir hamur sarması elde edene kadar işleme devam edin. Daha sonra bu sarmaları elinizle uzunlamasına yuvarlayın. Boyları iki katına çıkınca ortadan kesin ve 14 adet silindir elde edin.
  • Baton kalıba yağlı kağıt serin. hamurları yan yana, üst üste dizin. Üzerlerini havluyla örtün ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırını 190 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği fırına verin ve ısıyı 180 dereceye indirin. 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dışarıda bekletin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025