Leopar Desenli Tatlı Ekmek Tarifi
Leopar Desenli Tatlı Ekmek tarifi: Leopar Desenli Tatlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Leopar Desenli Tatlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Leopar Desenli Tatlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı laktozsuz süt
- 8 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı (3 tatlı kaşığı fazla) ham kakao
- 1 yemek kaşığı bitter damla çikolata
- 1 adet muz
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
Leopar Desenli Tatlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ılıtın. Mısır nişastasını ekleyip çözünceye kadar karıştırın. Maya ve 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekerini ekleyip karıştırın. 8-10 dakika köpüklenene kadar bekletin.
- Hindistan cevizi yağı ve şekerini, tuzu, vanilyayı ve portakal kabuğunu da maya karışımına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Yumuşak, pürüzsüz ve yapışkan bir hamur olmalı.
- 10 dakika bezin altında dinlendirin. 6-8 dakika kadar tekrar yoğurun. Küçük bir hamur parçası kopartın, parmaklarınızla gerin. Pencere bölmesi testi, hamurun hazırlığını gösterecektir.
- Yırtılma görürseniz, test düzgün sonuç verene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca unladığınız bir yüzeye çıkartın ve ikiye bölün.
- Bir parçayı çok az unlayın, streç filme sarın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Öbür yarıyı, iki eşit parçaya bölün. Bir kısmı bitter, diğerini daha hafif çikolatalı yapacağız.
- Bitter için 3 yemek kaşığı ham kakao tozunu ve 2 yemek kaşığı ılık sütü karıştırın. Hamuru da kaseye koyun ve iyice yoğurun.
- Hafif çikolatalı için 2 tatlı kaşığı ham kakao tozu ve 1 yemek kaşığı ılık sütü karıştırın. Hamuru da kaseye alın ve iyice yoğurun.
- Elde ettiğiniz iki hamuru da ayrı ayrı streç filme sarıp (60-90 dakika kadar) buzdolabında dinlendirin.
- 3 hamur topunu da dolaptan çıkartın, ayrı ayrı hepsini yedişer eşit parçalara bölün. 21 adet hamur elde edin.
- Hafif çikolatalı olanları sosis şeklinde, silindir yuvarlayın. Bitterlileri düz oval olacak şekilde oklavayla açın. Silindirleri, düzlenmiş bitterlilerin ortasına koyup sarın.
- Beyaz hamurları da açın, oluşturduğunuz 2 katlı silindirleri hamurların ortalarına yerleştirip tekrar sarın. En dışta beyaz, ortada bitter ve merkezde hafif çikolatalı katman elde edin.
- Toplamda 7 adet silindir hamur sarması elde edene kadar işleme devam edin. Daha sonra bu sarmaları elinizle uzunlamasına yuvarlayın. Boyları iki katına çıkınca ortadan kesin ve 14 adet silindir elde edin.
- Baton kalıba yağlı kağıt serin. hamurları yan yana, üst üste dizin. Üzerlerini havluyla örtün ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 190 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği fırına verin ve ısıyı 180 dereceye indirin. 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dışarıda bekletin. Afiyet olsun.