Laz Böreği Tarifi
Laz Böreği tarifi: Laz Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Laz Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Laz Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 1/2 paket baklavalık yufka (44 adetlik)
- 200 gram tereyağı
Muhallebisi İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Laz Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti yapalım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebeyi yapmak için yumurtayı çırpalım. Ardından sütü ve diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyelim.
- Malzemeleri çırpıp bir tencereye alalım. Ocakta muhallebi pişene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kıvamı koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Küçük tavada tereyağını eritelim.
- Yufkaları yarıya ayıralım. Yağladığımız tepsiye ikişerli veya üçerli dizelim ve tereyağıyla yağlayalım.
- Yufkaların yarısı bu şekilde yerleştirildikten sonra hazırladığımız muhallebiyi sürüyoruz.
- Sonra kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayıp yerleştirelim.
- En son katıda yerleştirdikten sonra yağlayıp küçük olmayacak şekilde eşit parçalar halinde keselim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Pişen tatlıyı fırından alıp soğumuş şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz.