Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Laz Böreği Tarifi

Laz Böreği

Laz Böreği Tarifi

Laz Böreği tarifi: Laz Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Laz Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Laz Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek İçin:

  • 1/2 paket baklavalık yufka (44 adetlik)
  • 200 gram tereyağı

Muhallebisi İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Laz Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce şerbeti yapalım ve soğumaya bırakalım.
  • Muhallebeyi yapmak için yumurtayı çırpalım. Ardından sütü ve diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyelim.
  • Malzemeleri çırpıp bir tencereye alalım. Ocakta muhallebi pişene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Küçük tavada tereyağını eritelim.
  • Yufkaları yarıya ayıralım. Yağladığımız tepsiye ikişerli veya üçerli dizelim ve tereyağıyla yağlayalım.
  • Yufkaların yarısı bu şekilde yerleştirildikten sonra hazırladığımız muhallebiyi sürüyoruz.
  • Sonra kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayıp yerleştirelim.
  • En son katıda yerleştirdikten sonra yağlayıp küçük olmayacak şekilde eşit parçalar halinde keselim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen tatlıyı fırından alıp soğumuş şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025