Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavaştan Lahmacun Tarifi

Lavaştan Lahmacun

Lavaştan Lahmacun Tarifi

Lavaştan Lahmacun tarifi: Lavaştan Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaştan Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavaştan Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 6 adet lavaş
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Lavaştan Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru soğanı, domatesi, sarımsağı rendeleyip karıştırma kabına aktaralım. Daha sonra bir tutam maydanozu ince ince doğrayıp karıştırma kabına alalım. Sivri biberleri de doğradıktan sonra karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edip karıştıralım. 300 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı isot, yarım çay kaşığı karabiber ilave edip malzemeler karışana kadar elimizle hafifçe yoğuralım.
  • İç harcımızı bir kenara alıp hazır lavaşlardan birini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız iç harçtan koyup elimizle bastırarak her yerine gelecek şekilde dağıtalım.
  • Hazırladığımız lahmacunu fırın tepsisine yerleştirelim. Kenarlarına kurumasın diye su sürelim. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında yaklaşık 10 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Bu ölçülerle 6 adet lahmacun çıkıyor. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025