Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavaştan Kıymalı Mantı Tarifi

Lavaştan Kıymalı Mantı

Lavaştan Kıymalı Mantı Tarifi

Lavaştan Kıymalı Mantı tarifi: Lavaştan Kıymalı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaştan Kıymalı Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavaştan Kıymalı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lavaş için:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker

Kıymalı harç için:

  • 100 gram kıyma
  • 1/2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (domates-biber)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

Lavaştan Kıymalı Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
  • Üzerini kapatın ve 40 dakika kadar mayandırmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp 8-9 adet eşit bezelere ayırın.
  • Her bir bezeyi ince bir şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Yağsız tavada önlü arkalı pişirin. Pişen lavaşları rulo haline getirip 2 parmak genişliğinde kesip tabağa rulo şekilde dizin.
  • Kıymalı harç için; soğanı kavurun, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyin. Sarımsak ve baharatları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Yufkaların üzerine dökün.
  • Dilerseniz üzerine yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025