Lavaştan Kıymalı Mantı Tarifi
Lavaştan Kıymalı Mantı tarifi: Lavaştan Kıymalı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaştan Kıymalı Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Lavaştan Kıymalı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lavaş için:
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Kıymalı harç için:
- 100 gram kıyma
- 1/2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (domates-biber)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
Lavaştan Kıymalı Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
- Üzerini kapatın ve 40 dakika kadar mayandırmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp 8-9 adet eşit bezelere ayırın.
- Her bir bezeyi ince bir şekilde merdane yardımıyla açın.
- Yağsız tavada önlü arkalı pişirin. Pişen lavaşları rulo haline getirip 2 parmak genişliğinde kesip tabağa rulo şekilde dizin.
- Kıymalı harç için; soğanı kavurun, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin. Sarımsak ve baharatları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Yufkaların üzerine dökün.
- Dilerseniz üzerine yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.