Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavaş Lahmacun Tarifi

Lavaş Lahmacun

Lavaş Lahmacun Tarifi

Lavaş Lahmacun tarifi: Lavaş Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaş Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavaş Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket lavaş (tandır lavaşı) (6 adet)
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet küçük boy domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kırmızı toz biber

Lavaş Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Biber, domates, soğan ve sarımsakları 2 dakika kadar rondodan geçirelim.
  • Rondodan geçirdiğimiz malzemeleri bir büyük kaseye alalım.
  • Kıyma, baharatlar, salça, yağ ve suyu da ekleyip güzelce harmanlayalım.
  • Lavaşların üzerine paylaştırıp güzelce yayalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üst rafta 10-15 dakika kadar pişirelim. (Üzerini kontrol ederek) Afiyet olsun.

Lavaş Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?

Fırına attıktan 10 dakika sonra kontrol edin. Pişmediyse 5 dakika kadar bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025