Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavaş Ekmeği Tarifi

Lavaş Ekmeği

Lavaş Ekmeği Tarifi

Lavaş Ekmeği tarifi: Lavaş Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaş Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavaş Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Lavaş Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri yoğurun.
  • Hamuru mayalanması için dinlendirin.
  • Sonra bezelere ayrılıp merdane veya oklava ile açın.
  • Tavada iki tarafını da pişirin. Afiyet olsun.

Lavaş Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru iyi dinlendirin. Pişen lavaşların üzerini temiz bir bezle örtün ki hava alıp kurumasınlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025