Lavaş Börek Tarifi
Lavaş Börek tarifi: Lavaş Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaş Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Lavaş Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 adet lavaş (toplamda)
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tane karabiber (öğütülmüş)
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 50 gram beyaz peynir (küp doğranmış)
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
- 5 adet siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış, doğranmış)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı susam (üzeri için)
Lavaş Börek tarifi nasıl yapılır?
- Çok az tereyağını bir tavada eritin ve lavaşı üzerine serin. Üzerine yumurtayı kırın ve bir çatal yardımı ile çırpın. Tuz ve karabiber serpin.
- Lor peynirini kaşık yardımıyla yumurtanın üzerine gezdirin. Beyaz peynir parçaları koyun. Üzerine maydanozları ve zeytinleri serpin.
- Aynı işlemi bir kat daha uygulayın.
- Üçüncü lavaşı üzerine kapattıktan sonra yumurta sarısını sürün. Susam serpin.
- Kapağını kapatın ve 15 dakika kadar pişirin.
- Bir sunum tahtasına ters çevirin. Tavayı tekrar yağlayın.
- Böreği tekrar tavaya aktarın. 10 dakika daha pişirin.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.