Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavaş Börek Tarifi

Lavaş Börek

Lavaş Börek Tarifi

Lavaş Börek tarifi: Lavaş Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Lavaş Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavaş Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 adet lavaş (toplamda)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tane karabiber (öğütülmüş)
  • 4 yemek kaşığı lor peyniri
  • 50 gram beyaz peynir (küp doğranmış)
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 5 adet siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış, doğranmış)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı susam (üzeri için)

Lavaş Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Çok az tereyağını bir tavada eritin ve lavaşı üzerine serin. Üzerine yumurtayı kırın ve bir çatal yardımı ile çırpın. Tuz ve karabiber serpin.
  • Lor peynirini kaşık yardımıyla yumurtanın üzerine gezdirin. Beyaz peynir parçaları koyun. Üzerine maydanozları ve zeytinleri serpin.
  • Aynı işlemi bir kat daha uygulayın.
  • Üçüncü lavaşı üzerine kapattıktan sonra yumurta sarısını sürün. Susam serpin.
  • Kapağını kapatın ve 15 dakika kadar pişirin.
  • Bir sunum tahtasına ters çevirin. Tavayı tekrar yağlayın.
  • Böreği tekrar tavaya aktarın. 10 dakika daha pişirin.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025