Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavantalı Muhallebi Tarifi

Lavantalı Muhallebi

Lavantalı Muhallebi Tarifi

Lavantalı Muhallebi tarifi: Lavantalı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Lavantalı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavantalı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 litre süt
  • 200 gram toz şeker
  • 140 gram pirinç unu
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 200 ml. krema
  • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu

Lavantalı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, krema, pirinç unu ve toz şekeri bir tencereye alıp iyice karıştırın. Lavanta tohumlarının içinde bulunduğu küçük bir bohça yapıp tencerenin içine atın.
  • Orta ateşte 25-30 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Süre sonunda kaynadıkça kıvam alan muhallebi içinden lavanta kesesini çıkartın.
  • Pişen muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.
  • Muhallebiyi, profesyonel bir çırpıcı ya da mikser yardımıyla 5-6 dakika boyunca düşük devirde karıştırarak soğutun.
  • 2-3 dakika dinlendirdiğiniz lavantalı muhallebi içerisine küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyin. Orta-hızlı devirde 5-6 dakika daha çırpın.
  • Servis kaselerine aldığınız muhallebiyi soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Lavantalı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Kişi sayısı kullanmış olduğunuz servis kaselerinin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.Kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025