Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lavantalı Kurabiye Tarifi

Lavantalı Kurabiye

Lavantalı Kurabiye Tarifi

Lavantalı Kurabiye tarifi: Lavantalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lavantalı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lavantalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 225 gram tereyağ
  • 2/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 2+1/4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Lavantalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Lavanta tohumlarını yağsız bir tavada kısık ateşte hafifçe kavurun, kokuları çıksın.
  • Tereyağ ve şekeri homojen krema kıvamı alana dek çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kavurduğunuz lavanta tohumlarını bir bıçak yardımıyla mümkün olduğunca küçültün.
  • Limon kabuğu rendesi ve lavanta tohumlarını karışıma ekleyip şöyle bir karıştırın.
  • Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin.
  • Kurabiye hamurunu streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarmadan 5-10 dakika önce fırını 160 derecede ısıtın.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kurabiye hamurundan ister birer yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye aralıklı olarak dizin, isterseniz hamuru açıp bir kurabiye kalıbı yardımıyla şekiller verin.
  • Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarınca 10 dakika kadar hiç dokunmadan soğumaya bırakın. Sonrasında dikkatlice servis tabağına alabilirsiniz.

Lavantalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Eğer yumurtanız çok küçükse 2 tane kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025