Lavantalı Cheesecake Tarifi
Lavantalı Cheesecake tarifi: Lavantalı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Lavantalı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Lavantalı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 80 gram tereyağı
- 1 avuç fındık
- 600 gram labne
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 200 mililitre sıvı krema
- 1 yemek kaşığı lavanta
- 3 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 10 adet karadut
- 2 paket beyaz çikolata
- 100 mililitre krema
Lavantalı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak 2-3 saat 200 ml sıvı kremanın içine 1 yemek kaşığı kur lavantayı ekleyip bekletiyoruz. Lavantayı süzgeç ile süzüyoruz.
- Karadutu mutfak robotunda iyice eziyoruz. Cheesecake’in alt tabanı için bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip erittiğimiz tereyağını karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayıp bisküvili harcı döküp iyice sıkıştırarak düzlüyoruz. Çay bardağının altı ile yapabilirsiniz.
- Labneyi kabımıza döküp 1 dakika mikser ile çırpıyoruz. Süzdüğümüz sıvı kremayı,süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyip tel çırpıcıyla yavaşça karıştırıyoruz.
- Karadutu ve ufaladığımız 1 çay kaşığı kuru lavantayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Kalıbı dondurucudan çıkarıp hazırladığımız karışımı ekliyoruz. Kalıba vuruyoruz ki hava kabarcıkları olmasın.
- 175 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırının altına da su koyuyoruz cheesecake’in çatlamaması için.
- Benmari usülü beyaz çikolatayı eritip kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine döküp buzdolabına koyuyoruz.
- Ertesi gün sonra yerseniz daha lezzetli oluyor. Ama aceleniz varsa 6 saat sonra da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.