Lavanta Aromalı Krem Karamel Tarifi
Lavanta Aromalı Krem Karamel tarifi: Lavanta Aromalı Krem Karamel için gerekli malzemeler nelerdir? Lavanta Aromalı Krem Karamel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Lavanta Aromalı Krem Karamel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram şeker
- 3 adet yumurta
- 2 adet yumurt sarısı
- 100 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 yemek kaşığı kuru lavanta
- 500 mililitre süt
Lavanta Aromalı Krem Karamel tarifi nasıl yapılır?
- 125 gram şekeri sos tenceresine alın ve eriyip karamel rengi olana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bekletmeden krem karamel kaplarının dibini kaplayacak şekilde dökün.
- Fırını 140 dereceye ayarlayın.
- Sütü, vanilya özütünü, lavantayı sos tenceresinde kaynama noktasına getirin, 5 dakika kenarda bekletin.
- Bu sırada yumurta, yumurta sarılarını ve 100 gram şekeri bir kapta çırpın.
- Sütlü karışımı yumurtaya azar azar dökün ve çırpın. (Hızlı dökerseniz yumurtalar pişer.)
- Karışımı süzün. Kaplara eşit şekilde ağzında ufak boşluk kalacak şekilde dağıtın.
- Kapların derinliğinde ve kapları alacak genişlikte fırın kabı ayarlayın. Kapları yerleştirin.
- Fırın kabının içini kapların yarısından biraz fazla olacak şekilde kaynamış su ile doldurun.
- 140 derecede 25-30 dakika pişirin. Pişmesi fırından fırına değişiklik gösterebilir, kenarları sabit, ortası oynuyorsa olmuş demektir. Fırından alın, soğutun.
Lavanta Aromalı Krem Karamel tarifinin püf noktası nedir?
Dolapta bir gün bekletirseniz kıvamı iyice oturur ve çok daha güzel olur.
Lavanta Aromalı Krem Karamel tarifi için servis önerisi
Hemen servis etmek isterseniz krem karamel piştikten sonra 2-3 dakika bekletip hemen tabağa çıkarmanızı öneririm. Daha sonra oda sıcaklığına getirip buzdolabında bekletebilirsiniz. Eğer dolapta bir gün bekletecekseniz o zaman servis etmeden önce oda sıcaklığına getirin, kenarlarından bıçakla geçin ve servis tabağına ters çevirip çıkarın.