Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Latin Amerika Usulü Pilav Tarifi

Latin Amerika Usulü Pilav

Latin Amerika Usulü Pilav Tarifi

Latin Amerika Usulü Pilav tarifi: Latin Amerika Usulü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Latin Amerika Usulü Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Latin Amerika Usulü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 büyük su bardağı pirinç
  • 1 büyük su bardağı kaynar su
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1.5 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) zerdeçal
  • 1 çimdik tuz

Latin Amerika Usulü Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri (basmati veya yasemin pirinç çok güzel olur) önceden yıkıyoruz.
  • Bir tencereye pirinçleri alıp sıcak suyu ve Hindistan cevizi sütünü ilave ediyoruz (tarifin tamamını sıcak Hindistan cevizi sütüyle veya sıcak suyla yapabilirsiniz)
  • Pirinçleri haşlama usulü pişiriyoruz.
  • Pirinçler pişmeye yakın olduğunda Hindistan cevizi yağını, tuzu ve zerdeçalı ilave ediyoruz.
  • Pirinçler diri kaldıysa sıcak suyu veya Hindistan cevizi sütünü arttırabilirsiniz.
  • Sonrasında altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Pilav ılıdığında servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Latin Amerika Usulü Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Bu pilav kavrulmayan, haşlanan ve yağı sonradan ilave edilen bir pilavdır.

Latin Amerika Usulü Pilav tarifi için servis önerisi

Dilediğiniz garnitür veya baharatlar ile.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025