Landöşe Tarifi
Landöşe tarifi: Landöşe için gerekli malzemeler nelerdir? Landöşe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Landöşe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 50 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)
- 150 gram un
- 1 paket vanilin
Arasına:
Süslemek İçin:
- 50 gram kuvertür bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Landöşe tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve pudra şekerini beyaz renk alana kadar çırpalım.
- Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika kadar çırpmaya devam edelim.
- Un ve vanilini de ekleyip iyice karıştıralım.
- Sıkma poşetine istediğimiz şekli verecek duyu takalım ve hamuru poşetin içine koyalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şeritler ve yuvarlaklar halinde istediğimiz şekillerde hamuru sıkalım. 170 derece fırında 12-15 dakika arası pişirelim.
- İlk ısısı çıkana kadar kurabiyelere dokunmayalım. Ardından arasına marmelat sürüp iki kurabiyeyi yapıştıralım.
- İsteğe bağlı olarak benmari eritilmiş çikolataya ucunu banabilir ve fıstıkla kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Landöşe tarifinin püf noktası nedir?
kurabiyelerin kıyır kıyır olması için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.