Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Landöşe Tarifi

Landöşe

Landöşe Tarifi

Landöşe tarifi: Landöşe için gerekli malzemeler nelerdir? Landöşe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Landöşe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 50 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • 150 gram un
  • 1 paket vanilin

Arasına:

  • 1 kase marmelat

Süslemek İçin:

  • 50 gram kuvertür bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

Landöşe tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve pudra şekerini beyaz renk alana kadar çırpalım.
  • Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika kadar çırpmaya devam edelim.
  • Un ve vanilini de ekleyip iyice karıştıralım.
  • Sıkma poşetine istediğimiz şekli verecek duyu takalım ve hamuru poşetin içine koyalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şeritler ve yuvarlaklar halinde istediğimiz şekillerde hamuru sıkalım. 170 derece fırında 12-15 dakika arası pişirelim.
  • İlk ısısı çıkana kadar kurabiyelere dokunmayalım. Ardından arasına marmelat sürüp iki kurabiyeyi yapıştıralım.
  • İsteğe bağlı olarak benmari eritilmiş çikolataya ucunu banabilir ve fıstıkla kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Landöşe tarifinin püf noktası nedir?

kurabiyelerin kıyır kıyır olması için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025