Lahmacun Börek Tarifi
Lahmacun Börek tarifi: Lahmacun Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Lahmacun Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 büyük tepsi
Lahmacun Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ (Eğer kıymanız yağlı ise koymayın)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı isot (kesinlikle ekleyin, harika bir lezzet katıyor)
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı su
Lahmacun Börek tarifi nasıl yapılır?
- Domates, soğan, biber ve maydanozu ince ince doğrayalım. Kıymamızın üzerine ilave edelim ve salçamızı da ilave edip karıştıralım. Daha sonra baharatlarımızı da ilave edip iyice karıştıralım. (Bu arada kıymamızı pişirmiyoruz, çiğ olarak kullanacağız)
- Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim ve 1.yufkamızı kenarlarından dışarı çıkacak şekilde koyalım. Ve sosumuzdan sürelim.
- 2.yufkamızı buruşturarak diğer yufkamızın üzerine koyalım ve sosumuzdan iyice sürelim. 3.yufkamızıda yine buruşturacak koyalım ve sosumuzdan sürelim.
- Dış kısmına gelen yufkamızı diğer yufkalarımızın üzerine kapatalım ve kıymamızı eşit bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen böreğimizin üzerine başka bir yağlı kağıt koyup 5 dakika bekletelim.
- İlk sıcağı çıkan böreğimizi rulo şeklinde sarıp bıçakla bir parmak kalınlığında keselim. Afiyet olsun.