Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lahmacun Böreği Tarifi

Lahmacun Böreği

Lahmacun Böreği Tarifi

Lahmacun Böreği tarifi: Lahmacun Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Lahmacun Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lahmacun Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Lahmacun Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaba kıyma ve ince doğranmış malzemeler eklenip karıştırılır. Üzerine sarımsak, salça, tuz ve baharatlar eklenerek iyice yoğurulur. Sosu için; yumurta, süt ve sıvı yağ bir kaba alıp çırpılır.
  • Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanıp, 1 yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir. Üzerine bir fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde sostan sürülür.
  • Kenarda kalan kısımları içeri katlanır. Diğer kaşan 2 yufka da aynı şekilde tepsiye serilip soslanır. Hazırlanan iç harç yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız böreğin üstüne bez serip 10 dakika dinlendirelim. Daha sonra soğuyan böreği rulo yapıp dilimleyelim.

Lahmacun Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleri iyice harmanlayıp yoğurmak çok önemli. Üzeri fazla kızarmamalı. Pişen börek 10 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025