Lahmacun Tarifi
Lahmacun tarifi: Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram un
- 100 gram tuz
- 2,5 su bardağı su
Harcı için:
- 300 gram yağlı kuzu boşluk eti
- 500 gram domates
- 300 gram yeşil biber
- 300 gram sivri biber
- 100 gram biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 25 gram tuz
- 25 gram karabiber
Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Harcı için; kuzu boşluk etini ve küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları kıyma haline gelene kadar zırhtan geçirin.
- Domatesleri iri parçalar halinde kestikten sonra zırhta çekin. Ayrı bir kaba alın.
- Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız biberleri ve maydanozu domateslerle uyumlu olacak şekilde zırhtan geçirin.
- Zırhta ayrı ayrı çekilmiş tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırarak harmanlayın. Biber salçası, tuz ve karabiber ekleyin.
- Hamuru için; unu geniş bir kaba alın. Orta kısmını açın, tuzu ve suyu azar azar ilave ederek toparlanana kadar hamuru yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru yumurta büyüklüğünde (80- 100 gram arası) bezelere ayırın.
- Hamur bezelerini merdane yardımıyla arzu ettiğiniz büyüklük ve incelikte açın.
- Üzerlerini ince bir kat olacak şekilde, hazırladığınız harç ile kaplayın.
- Fırın tepsisine aldığınız lahmacunları önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika kadar pişirin.
- Arzu ettiğiniz yeşillikler ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Domatesin saldığı su yeterli olacaktır, lahmacun harcına ekstra su eklemeyin.Sert bir hamur elde etmeli ve hamur mayasız olduğundan tercihen mermer bir tezgah üzerinde sürekli bastırarak hamuru yoğurmalısınız.