Lahmacun Tarifi
Lahmacun tarifi: Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
İçi için:
- 400 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Büyük bir kapta oda sıcaklığındaki su, süt, tuz ve toz şeker karıştırılır. Un azar azar elenerek eklenir, karıştırılır.
- Karışım tezgaha alınarak 10-15 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurulur. 70 gram kadar porsiyonlanarak (küçük mandalina kadar) unlanmış yüzeyde, üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlendirilir.
- Bu sırada iç malzemesi için tüm sebzeler rondodan geçirilir. Salçalar, kıyma, baharatlar, tuz, sıvı yağ eklenip yoğurulur. Kapağı kapalı 30 dakika buzdolabında bekletilir.
- Tezgah çok az unlanır. Bezeler merdane ile pasta tabağı boyutunda (22 cm) ince açılır. Üzerine yuvarlak kesilmiş pişirme kağıdı yerleştirilip ters çevrilir.
- Üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı karışımdan kenarlara kadar yayılır. Orta ateşte ısınan tavada kapağı kapalı pişirilir. Kağıttan kolayca ayrılınca kağıt çekilir. Kapaksız, altı hafif kızarana kadar 2 dakika daha pişirilir. Sıcakken bol yeşillik ve ayranla servis edilir. Afiyet olsun.
Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Hamur dinlendikçe daha kolay açılır.