Lahana Yemeği Tarifi
Lahana Yemeği tarifi: Lahana Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lahana Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/3 adet lahana
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet soğan
- 175 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Lahana Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Lahanaları incecik bir şekilde doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanın da kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Mantarları silin ve sap kısımlarını çıkararak orta kalınlıkta doğrayın.
- Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağını alın. Üzerine soğanı alın ve rengi hafif değişene kadar pişirin. Sarımsakları da ilave edip hafifçe soteleyin.
- Üzerine rendelenmiş havuçları ilave edin ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Salçayı da bu aşamada ilave edin.
- İncecik doğranmış lahanaları da azar azar ekleyin. Güzelce kavurun ve üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın. Su eksik kalırsa mutlaka ilave edin.
- Ayrı bir tavanın içerisinde mantarları hafifçe soteleyin ve pişmekte olan lahanaların üzerine ilave edin.
- Tuz ve karabiberini ekleyerek güzelce karıştırın. Yemek suyunu çekip lahanalar tam kıvamında yumuşadığında ocaktan alın. Bir süre dinlendirin ve ılık bir şekilde üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Lahana Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları ayrı bir yerde hafifçe pişirmemizin sebebi diğer sebzelerle pişerken acı suyunu salmaması ve renginin çok kararmaması. Dilerseniz bu yemeğin içerisine et ve pirinç de ilave edebilir, doyuruculuğunu artırabilirsiniz.
Lahana Yemeği tarifi için servis önerisi
Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.