Lahana Sarması Tarifi
Lahana Sarması tarifi: Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy lahana
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 1/2 su bardağı kaynar su
Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım tencerimize sıvı yağı ve soğanı ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince salçalarımızı ekleyelim ve minik minik doğradığımız ya da rendelediğimiz yarım domatesi ekleyelim.
- Sonra içine bulgur ve pirinci ilave edelim.
- İç harcımızı hazırladıktan sonra lahanamızı iyice yıkayalım ve yapraklarını ayıralım.
- Yapraklarını kaynayan suya atarak yumuşamasını sağlayalım. Sudan çıkaralım.
- Lahananın damarlı kalın kısımlarını bıçak yardımıyla alalım. Lahanaların içine iç harcımızı koyarak saralım.
- Sardığımız sarmaları tencereye dizelim ve üstüne kalan domates rendesini koyalım ve üstüne sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Üstüne dolma taşı ya da tabak gibi sert bir cisim koyalım ve pişmeye bırakalım.
- Pişen sarmalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Lahana Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Baharatları istediğiniz baharatlarla değiştirebilirsiniz ve istediğiniz ölçüde koyabilirsiniz.