Lahana Kavurması Tarifi
Lahana Kavurması tarifi: Lahana Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lahana Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/2 adet lahana
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
Lahana Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin.
- Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ederek kavurmaya başlayın.
- Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin. Hafif kavruldukça yeni lahanaları ekleyin. Son olarak da salçasını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın.
- Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun.
- Su ilave ederek kapağını kapatın ve lahanaların hafif yumuşamasını sağlayın. Sularını çektiklerinde hala yumuşamamışlarsa biraz daha su ilave edin.
- Lahanalar güzelce yumuşadığında tuz ve karabiber ilavesinde bulunarak birkaç dakika daha kavurun. Lahana kavurmanız hazır! Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.