Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lahana Kavurması Tarifi

Lahana Kavurması

Lahana Kavurması Tarifi

Lahana Kavurması tarifi: Lahana Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lahana Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 adet lahana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su

Lahana Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin.
  • Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin. Hafif kavruldukça yeni lahanaları ekleyin. Son olarak da salçasını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın.
  • Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun.
  • Su ilave ederek kapağını kapatın ve lahanaların hafif yumuşamasını sağlayın. Sularını çektiklerinde hala yumuşamamışlarsa biraz daha su ilave edin.
  • Lahanalar güzelce yumuşadığında tuz ve karabiber ilavesinde bulunarak birkaç dakika daha kavurun. Lahana kavurmanız hazır! Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025