Lahana Kapama Tarifi
Lahana Kapama tarifi: Lahana Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Lahana Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet lahana
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Servisi için:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Lahana Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Lahanaları buharda haşlayın ve fazla yumuşamadan oda ısısında süzülmeye bırakın.
- Derin bir tencerede küp doğranmış soğan ve sarımsakları hafif tuz ekleyerek zeytinyağında soteleyin.
- Yumuşayan soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurun. Kavrulan karışıma baharatları ve salçaları ekleyin. Son olarak yıkanmış pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Pilav pişip beş dakika dinlendikten sonra fırına dayanıklı bir kabın tabanını yağlayın ve lahanaların yarısını boşluk olmayacak şekilde dizin.
- Pilavı ortaya yerleştirin ve kalan lahanaları üzerine kapatın. Üzerini de yağlayarak 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen lahanayı ters çevirerek ve üzerine sarımsaklı yoğurtla birlikte bir de eritilmiş baharatlı tereyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.