Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lahana Kapama Tarifi

Lahana Kapama

Lahana Kapama Tarifi

Lahana Kapama tarifi: Lahana Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lahana Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet lahana
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Servisi için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Lahana Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Lahanaları buharda haşlayın ve fazla yumuşamadan oda ısısında süzülmeye bırakın.
  • Derin bir tencerede küp doğranmış soğan ve sarımsakları hafif tuz ekleyerek zeytinyağında soteleyin.
  • Yumuşayan soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurun. Kavrulan karışıma baharatları ve salçaları ekleyin. Son olarak yıkanmış pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.
  • Pilav pişip beş dakika dinlendikten sonra fırına dayanıklı bir kabın tabanını yağlayın ve lahanaların yarısını boşluk olmayacak şekilde dizin.
  • Pilavı ortaya yerleştirin ve kalan lahanaları üzerine kapatın. Üzerini de yağlayarak 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen lahanayı ters çevirerek ve üzerine sarımsaklı yoğurtla birlikte bir de eritilmiş baharatlı tereyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025