Lahana Bohçası Tarifi
Lahana Bohçası tarifi: Lahana Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Bohçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Lahana Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 adet Hafif haşlanmış lahana yaprağı
- 150-200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) pirinç
- 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates püresi (sos için)
- 1 yemek kaşığı biber salçası (sos için)
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (sos için)
Lahana Bohçası tarifi nasıl yapılır?
- İç harç yoğrulur ve önceden haşlanmış lahanaların ortasına konur.
- Lahanalar bohça şeklinde katlanır.
- Bohçaların üzerine, 1 parmak geçecek kadar su eklenir bir çimdik tuz ve limon suyu ilave edilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Sos malzemeleri pişirilir ve servis ederken tabağa eklenir. Afiyet olsun.
Lahana Bohçası tarifinin püf noktası nedir?
Bohçaların şeklinin bozulmaması için su ilave edildikten sonra, pişirme esnasında bohçaların üzerine tabak kapatılmalı.