Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lahana Bohçası Tarifi

Lahana Bohçası

Lahana Bohçası Tarifi

Lahana Bohçası tarifi: Lahana Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Lahana Bohçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lahana Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6-7 adet Hafif haşlanmış lahana yaprağı
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) pirinç
  • 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates püresi (sos için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (sos için)
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (sos için)

Lahana Bohçası tarifi nasıl yapılır?

  • İç harç yoğrulur ve önceden haşlanmış lahanaların ortasına konur.
  • Lahanalar bohça şeklinde katlanır.
  • Bohçaların üzerine, 1 parmak geçecek kadar su eklenir bir çimdik tuz ve limon suyu ilave edilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Sos malzemeleri pişirilir ve servis ederken tabağa eklenir. Afiyet olsun.

Lahana Bohçası tarifinin püf noktası nedir?

Bohçaların şeklinin bozulmaması için su ilave edildikten sonra, pişirme esnasında bohçaların üzerine tabak kapatılmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025