Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) Tarifi

Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda)

Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) Tarifi

Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) tarifi: Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) için gerekli malzemeler nelerdir? Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram fileto lagos balığı (kemikleri sos yapımında kulla
  • 50 gram kuskus
  • 1 adet orta boy enginar (ayıklanmış)
  • 30 gram bottarga (mumlu balık yumurtası)
  • 100 gram domates püresi
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 30 gram havuç
  • 20 gram kereviz sapı
  • 20 gram arpacık soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) tarifi nasıl yapılır?

  • Balık suyu için; küçük küpler halinde kesilmiş arpacık soğan, havuç ve kereviz sapını zeytinyağında soteleyin.
  • Sonrasında fileto çıkarttığınız lagos balığı kemiklerini ilave edip 5 dakika süreyle pişirin.
  • Domates püresi ve soğuk su ekleyip 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra balık suyunu süzüp kenara alın.
  • Ayrı bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suya attığınız kuskusu, dilediğiniz kıvama gelene kadar haşlayın ve kenara alın.
  • İnce kıyılmış enginarları ve lagos filetoyu önceden hazırladığınız balık suyunda, kapağı kapalı şekilde pişirmeye başlayın.
  • 10 dakika sonra haşlanmış kuskus ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra derin bir tabakta rendelenmiş bottarga ile lezzetlendirip bekletmeden servis edin.

Lagos Fileto (Brodetto di cernia con fregola sarda) tarifinin püf noktası nedir?

Sonrasında balıkla birlikte pişmeye devam edeceği için kuskusu çok fazla haşlamamaya dikkat edin.Fileto çıkarttığınız lagos balığının kemiklerini sos yapımında kullanmak üzere alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025